• Fys Slider

Osteoporose-træning

Har du osteoporose (knogleskørhed) og vil du gerne træne i trygge rammer?
Med osteoporose er det specielt vigtigt at lære, hvordan du bruger din krop bedst muligt, så du undgår skader. Vi arbejder målrettet med kombineret muskelstyrke- og balancetræning med udgangspunkt i benenes muskulatur samt de muskler der stabiliserer rygsøjlen og bækkenet.
Denne type træning forebygger og mindsker risikoen for fald og brud på knoglerne.

Træningen foregår på små hold med max 8 deltagere, så der er rig mulighed for vejledning af den enkelte.
Vi gør træningen funktionel i forhold til dagligdagen, med særlig vægt på at skabe sikkerhed og glæde ved bevægelse.

Træningstid

Onsdag & Fredag
11.30-12.30

Pris uden henvisning fra lægen:
1 gang 150,-
10 gange 1400,- (bruges indenfor 12 uger)

Pris med henvisning fra lægen følger aktuelle sygesikringstakst

Book tid online

 

Hvad er osteoporose?

Osteoporose kalder man i daglig tale for knogleskørhed. Hvis du er ramt af osteoporose, betyder det, at strukturen i dit knoglevæv har ændret sig. Resultatet af det er, at din knoglemasse formindskes. Det er helt normalt, at massefylden i knoglerne reduceres med alderen, men ved knogleskørhed sker det i større grad. Osteoporosen gør dine knogler svagere og mere porøse, så du har større risiko for at opleve brud.

Hvordan konstateres osteoporose?

Osteoporose – at knoglerne er blevet svagere – mærkes ikke. Ofte bliver tilstanden opdaget ved en tilfældighed, fordi en patient oplever smerter eller pludselige brud. Det er meget almindeligt, at en person med knogleskørhed har opsøgt egen læge i forbindelse med uforklarlige rygsmerter. Her har nærmere undersøgelser så afsløret, at der er tale om sammenfald i ryggen grundet osteoporose.

Det er typisk kvinder i eller efter overgangsalderen, som rammes af lidelsen, fordi østrogenniveauet falder. Osteoporose har også en genetisk komponent, hvilket vil sige, at den ofte går i arv fra mor til datter.

Knogleskørhed konstateres ved hjælp af en såkaldt DEXA-scanning. Scanningen afslører knoglernes tæthed samt mineralindhold. Et højt mineralindhold sikrer knoglernes styrke. Efter DEXA scanningen bestemmes, hvilken T-score man har, og denne er medbestemmende for, hvor hårdt man kan træne.

Skræddersyet osteoporose træning

Hos Buddingevej Fysioterapi i Søborg tilbyder vi evidensbaseret rådgivning om fysisk aktivitet samt skræddersyet træning for personer med osteoporose. Træningen består af styrke- og balancetræning samt vægtbærende øvelser som fx tramp, dans mv. – når knoglerne belastes ved fx gang, tramp, hop, dans og løb, styrkes knoglevævet.

Det vigtige ved træningen er, at knoglerne får mest mulig belastning inden for hensigtsmæssige og sunde rammer. Hos os vil du blive guidet trygt og sikkert igennem programmet, så du med ro i maven kan forbedre din knogletilstand et skridt ad gangen. Har du andre gener som fx artrose i knæ/hofter/ryg, trænes der selvfølgelig under hensyntagen til dette.

 

×

Menu

Skriv til os

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål, udfyld formularen nedenfor.

Facebook

Find vej